Birželio 19-22 dienomis grupė pirmų ir antrų klasių mokinių, lydimi mokytojų Linos, Meilutės ir Jurgitos, keliavo po Lenkiją.
Pakeliui aplankėme Varšuvos senamiestį. Svarbus kelionės akcentas Zakopanė, Tatrų kalnuose įsikūręs miestas. Traukinuku pasikėlėme į Gubalovkos kalną, nuo kurio atsiveria įspūdinga panorama.
Aplankėme jaukų Krokuvos senamiestį, Vavelio rūmus ir katedrą, galvojome norus prie Žygimanto varpo.
378 laipteliais leidomės į Veličkos druskų kasyklą. Grožėjomės didžiulėmis skulptūromis iš druskos luitų, smaragdiniais ežeriukais, ekspozicijomis, parodančiomis sunkų druskos kasėjų darbą.
2022 m. birželio 16-18 dienomis, 1 A, 1 D, 1 E klasių gimnazijos mokiniai vyko į edukacinę išvyką Suntago – Vroclavas – Hydropolis.
Edukacinės išvykos metu mokiniai susipažino su Lenkijos miesto Vroclavo istorija. Mokiniai apsilankė vandeniui skirtame ekologinio švietimo mokslo centre Hydropolis, kuriame susipažino su vandens vaidmeniu aplinkoje, jo svarba žmonėms. Gimnazistai stebėjo, kaip kyla mėnulis, susidaro sniego pūgos, susipažino ir su gėlavandeniais mikroorganizmais, milžiniškomis okeano pabaisomis.
Gimnazistai turėjo galimybę apžiūrės batiskafą „Trieste“, kuriuo 1960 metais J. Piccardas ir D. Walshas nusileido į 10911 m gylį Marianų įduboje.
Vroclave aplankė seniausią ir didžiausią zoologijos sodą Lenkijoje.

Grupė pirmokų, antrokų ir trečiokų kartu su mokytojomis Laima ir Onute aplankė Vroclavą, Meiseną, Potsdamą ir Berlyną. Kelionės metu žavėjomės nuostabia miestų architektūra, istorija ir gamta. Grįžtame puikios nuotaikos ir kupini įspūdžių.

Birželio 17 d. I C klasės mokiniai kartu su auklėtoja Lina vyko į Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centro Kinologijos valdybos organizuojamą edukaciją su tarnybiniais šunimis. Edukacijos metu gimnazistai turėjo galimybę susipažinti su kinologu Arūnu, kuris papasakojo apie tarnybinius šunis, jų rutiną ir gyvenimo ypatumus, galėjo pamatyti, kur gyvena ir kaip prižiūrimi bei dresuojami tarnybiniai šunys, kokias komandas jie moka ir kaip dirba kartu su pareigūnais. Edukacijos metu taip pat buvo aplankyta odorologinių tyrimų laboratorija ir salė, kurioje uosdami įvairius kvapus iš nusikaltimų vietų dirba tarnybiniai šunys. Mokiniai susipažino su policijos veiklos sritimis, kurių dar neteko pažinti iš taip arti ir grįžo pilni įspūdžių.

Birželio 12-14 dienomis II F, II C ir III klasių mokiniai, kartu su klasės auklėtojomis Tatjana, Halina ir mokytoju Simonu vyko į pajūrį. Lankė Palangą – Lietuvos „vasaros sostinę“, ekskursijos metu aplankė Palangos dvaro sodybą, statytą ir puoselėtą garsiųjų grafų Tiškevičių. Sodybos kompleksui priklauso rūmai, botanikos parkas, Birutės kalno koplyčia, Lurdo grota. Pasivaikščiojo „Meilės“ alėja ir Palangos tiltu. Pasigrožėjo romantišku paminklu „Jūratės ir Kastyčio“ meilei atminti… Kulniavo ilgąja Palangos arterija – J. Basanavičiaus gatve.
Klaipėdoje pamatė pilį, Danės krantinę, senamiestį, „Meridianą“, Teatro aikštę, „Taravos Anikės“ skulptūrą, grožėjosi subtiliais fachverko architektūros pastatais. Aplankė Šaltojo karo muziejų. Muziejaus istorinė ekspozicija pasakoja apie penkis dešimtmečius trukusį Šaltąjį karą – vieną garsiausių bei pavojingiausių karinių konfliktų istorijoje. Aplankė Siberijos pelkės apžvalgos bokštą. Tai 15 metrų bokštas ant Cidabro (Būgno) kalno, 165,7m virš jūros lygio. Nuo bokšto atsiverė nuostabūs panoraminiai vaizdai – Platelių ir Beržoro ežerai, Beržoro kaimas, pietinė Platelių miestelio dalis, Liepijų miškas.
Birželio 8-11 dienomis jungtinė gimnazijos trečiokų ir IID klasės gimnazistų grupė mokėsi netradiciškai – keliaudami po Vokietiją. Mokinius lydėjo IID auklėtoja Lina Rimkuvienė ir mokytojos Miglė Eglė Glebuvienė bei Giedrė Kvizikevičienė.
Pirmą dienos pusę Vokietijoje skyrėme biologijai. Aplankėme Serengečio parką – 200 ha zoologijos sodą, kuriame gyvena apie 1500 gyvūnų. Parko autobusu leidomės į Serengečio safarį, kur gyvūnams sukurtos artimos jų gyvenimui laukinėje gamtoje sąlygos. Pro autobuso langus matėme didžiulėse teritorijose laisvai vaikštančius liūtus, tigrus, leopardus, šalia autobuso vaikštinėjo raganosiai, zebrai, žirafos, antilopės ir kiti gyvūnai. Galbūt pirmą kartą teko būti taip arti lemūrų ir laisvai medžiais besikarstančių beždžionių.
Vakare aplankėme istorinius objektus, vaikščiodami po Brėmeną. Miesto Turgaus aikštėje pamatėme įspūdingą Brėmeno rotušę, Rolando skulptūrą ir prie pat rotušės stovinčią „Brėmeno miesto muzikantų“ skulptūrą. Perėjome seniausią Brėmeno kvartalą – „Šniūrą“, kur siaurose gatvelėse stovi daugybė mažų namelių, statytų XV-XVI a.
Antrą dieną skyrėme fizikai ir fizinei kultūrai. Neužmirštami potyriai – Heidės pramogų parke. Dauguma gimnazistų išbandė nusileidimą Kolosu – tai į Gineso rekordų knygą įtrauktas didžiulis medinis atrakcionas, kurio traukinukai lekia 120 km/h greičiu. Moksleiviams patiko ir „Dykumų ralio“ traukinukas, kuris per 2,4 sekundės išvysto itin didelį greitį.
Fizinei kultūrai skyrėme visą dieną – juk parko teritorija net 85 ha – vaikščiojant buvo surinkti tūkstančiai žingsnių!
Kelionėje įgytos ne tik žinios, bet ir naujos bendravimo patirtys. Artimiau pažinti klasės draugai, susidraugauta su kitų klasių mokiniais. Iš kelionės grįžome pavargę, tačiau patyrę daug smagių, neužmirštamų akimirkų. Tikrai bus ką prisiminti!