Gruodžio 13 d. po pamokų I G klasės mokiniai su auklėtoja Remigija turėjo karjeros ugdymo išvyką į Vilniaus m. VPK 2-ąjį Policijos komisariatą. Susitikimą organizuoti padėjo mokinio Lukašo mama – dėkojame jai. Mus pasitiko komisariato bendruomenės pareigūnė Diana Ponidzelskienė ir policijos rėmėja Karina. Pirmiausiai Karina papasakojo, kaip ji, dabar dvidešimtmetė, pradėjo dirbti policijos rėmėja ir kas gali tapti rėmėju. Jaunieji policijos rėmėjai yra 12-18 metų jaunuoliai ir jaunuolės, jie budi šventėse, renginiuose, vykdo prevencines priemones, akcijas, dalyvauja diskusijose, projektuose. Policijos rėmėjo veikla yra savanoriška, bet turi didžiulę reikšmę planuojantiems eiti pareigūno keliu, tai puiki galimybė pasimatuoti profesiją. Rėmėjai kas mėnesį turi 3 valandų mokymus, kuriuose supažindinami su pagalbos teikimu, mokomi, kaip sulaikyti asmenį, apsiginti, kaip elgtis su specialiosiomis priemonėmis, stiprinami bendravimo įgūdžiai. Komisariato pareigūnė Diana pradžioje supažindino su policijos ir miesto komisariato struktūra. Mokiniai sužinojo, kaip tapti policijos pareigūnu, kur galima rinktis studijas, kiek metų jos tęsiasi, kokių savybių – fizinių ir charakterio – reikia pareigūnui. Kiek uždirba pradėjęs karjerą policijos pareigūnas? Ar policijos šunys-pareigūnai laiko pasiruošimo testą? Kaip tiriami pirštų pėdsakai? Kokius fizinio pasirengimo testus laiko vaikinai ir kokius merginos? Į visus klausimus I G mokiniai atsakymus jau sužinojo. O kai kurias policijos priemones gimnazistai ir patys išbandė. Susitikimas buvo ir naudingas – gavome daug žinių apie profesiją ir studijas, ir įdomus.
Gruodžio 13 dieną III B klasės valandėlėje apie savo profesiją pasakojo Veronikos tėtis. Andrius Rimkevičius, Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo kariškis, majoras pristatė gimnazistams Lietuvos kariuomenės struktūrą, misiją, vertybes. Pasakojo apie kariškiams tenkančius iššūkius, apie atsakomybę ir pareigą. Atsakė į mokiniams rūpimus klausimus.
Lapkričio 29 dieną I E klasės mokinės mama, Marija Damaševičiūtė, atvyko į svečius ir pristatė nekilnojamo turto brokerės profesiją.
Papasakojo apie darbo subtilybes, kasdienybę, pagrindines užduotis bei atsakė į visus mokinių klausimus.
Džiaugiamės, kai tėveliai dalinasi patirtimi su mokiniais.
Lapkričio 22 d. I B klasėje lankėsi finansų konsultantas Gintaras Pociūnas. Išsamiai pristatė finansų konsultanto darbo ypatumus. Gimnazistus sužavėjo nuoširdus pasakojimas apie asmeninius išbandymus, savojo kelio paieškas, nuoseklų tikslo siekimą, nuolatinį tobulėjimą ir mokymasi.
Lapkričio 15 d. pas mus, I G klasės gimnazistus, apsilankė Urtės ir Viltės tėvelis Šarūnas, o kartu su juo ir Hantas. Abu svečiai buvo labai laukiami. Ponas Šarūnas mums pasakojo apie savo darbą ir gyvenimo patirtis. Daugelis jų susijusios su medžiokle. Svečias kalbėjo apie tai, kokių savybių reikia medžiotojui – negana tik kantrybės, kur kas svarbiau yra sąmoningumas, suvokimas, dėl ko medžiojama, atsakomybė už gamtos ateitį. Susimąstyti paskatino mintis, jog mes vykstame į gamtą pailsėti, įjungiame dideliu garsu muziką – vadinasi, ilsimės. O gamta juk nesiilsi. Kodėl šiandien laukiniai žvėrys vis labiau priartėja prie žmonių namų, net miestų? Bebras – žvėris ar žuvis? Kaip ruošiasi medžioklei žmogus ir šuo? Koks žvėris pavojingiausias? Kodėl lūšis – gurmanė? Į daugybę klausimų išgirdome atsakymus. Svečias atsinešė ir medžioklei reikalingų daiktų, kuriuos galėjome apžiūrėti, paliko šūsnį žurnalų „Medžiotojas ir meškeriotojas“, pavaišino gardžia namine dešra. Gavome ir dovanų: teisingai atsakiusios į klausimą laukė prizas – medžiotojo kepuraitė, o visi gavome po atšvaitą ir raktų pakabutį.
Labai šaunu, kad į klasės gyvenimą įsitraukia ir tėveliai, o mes turime galimybę daugiau sužinoti, išgirsti, pamatyti.