Lapkričio mėnesį gimnazijoje vyksta karjeros dienų renginiai „Teisingi sprendimai – sėkminga ateitis“. Mokiniai dalyvaus susitikimuose su kviestiniais svečiais, kurie patars kaip tinkamai planuoti savo ateitį. Taip pat visose klasėse gimnazistų tėvai pasakos apie profesinio kelio pasirinkimą, pristatys savo profesiją ar pasidalins sėkmės istorija.


2019-12-07

„Jei kiekvienas pasirūpintų savimi, Lietuvoje liktų daug mažiau žmonių, kuriais reikia rūpintis“

Gruodžio 3 dieną gimnazijoje viešėjo ir su IVA ir IVB mokiniais kalbėjo abituriento Kasparo tėtis, Karolinos viešbučio vadovas Vilmantas Mičiūnas.
Verslininkas pasidalino savo gyvenimiška patirtimi, profesinio kelio pasirinkimu, kalbėjo apie tai, kad verslumo ugdymas/is yra svarbus kiekvienam, siekiant sėkmingo gyvenimo.


2019-11-29

Nacionalinė teismų administracija

IIB klasės mokiniai su auklėtoja Remigija, lankėmės Nacionalinėje teismų administracijoje, kur apžiūrėjome Teismų istorijos ekspoziciją. Muziejaus įkūrėjas, kadenciją baigęs Šiaulių apygardos teismo teisėjas A. Vilbikas vedė ekskursiją, pasakojo apie teismų raidą Lietuvoje, pamatėme įdomių eksponatų, išlikusių net iš XIV a., sužinojome mantijų istoriją. Ir patys galėjome pasimatuoti teisėjo, prokuroro, advokato mantijas. Antrą išvykos dalį vedė Ernesto mama. Ji supažindino su teisėjo profesija, papasakojo, kur ją galima įsigyti, kokie reikalavimai keliami šios profesijos atstovams, su kokiais sunkumais susiduria darbe. Pabaigoje patys tapome teisėjais, prokurorais, advokatais, kaltinamaisiais, liudytojais – inscenizavome teismo procesą, kurį komentavo Ernesto mama. Išvyka buvo labai įdomi ir naudinga mums, nes jau turime rimtai svarstyti apie būsimą profesijos pasirinkimą.


2019-11-26

Finansininko darbo subtilybės

Lapkričio 26 dieną IE klasėje viešėjo Lina Šmigelskienė, Ernesto mama, kuri įdomiai mokiniams atskleidė finansininkės darbo subtilybes didžiulėje tarptautinėje kompanijoje. Taip pat mokiniams papasakojo apie įmonės veiklą bei aptarė kompetencijas, kurias būtina ugdytis siekiant sėkmės gyvenime.


2019-11-26

Fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojo darbo subtilybės

Gimnazijoje viešėjo fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytoja, Lietuvos jogos asociacijos jogos terapijos skyriaus instruktorė, taikomosios kineziologijos specialistė Brigita Paulienė. Gydytoja IID klasės mokiniams vaizdingai pristatė, kaip skirtingi dalykai veikia mūsų nervų sistemą. Mokiniai galėjo patys išsiaiškinti, kokie produktai jiems tinkamiausi, kaip organizmą gali paveikti netinkamai įverti auskarai ir t.t. Šiltas bendravimas, vaizdingi posakiai sukūrė jaukią atmosferą klasėje. Visa tai leido suprasti, kad ir apie rimtus dalykus galima kalbėti su šypsena.


2019-11-05

„Trys žingsniai karjeros pasirinkimui“

IIA, IIB, IIC ir IID klasių mokiniai dalyvavo susitikime su „Euroguidance“ projekto ekspertu Laurynu Puidoku, tema „Trys žingsniai karjeros pasirinkimui“.

  • Reikia žinoti pasirinkimų aibę/plotį.
  • Reikia pažinti save.
  • Reikia apjungti pirmo ir antro etapo žinias ir atsakyti į klausimus: kokia karjera man tiktų?