Atnaujinti teisės aktai, kurie aktualūs nuo gegužės 3 d.,  įsigaliojus LRV nutarimo nuostatai, kad ugdymas vidurinio ugdymo programos baigiamosios klasės mokiniams vykdomas mišriu būdu švietimo, mokslo ir sporto ministro nustatyta tvarka.

  1. Rekomendacija abiturientams atlikti profilaktinius tyrimushttps://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/4becf220a8ec11ebbcbbc2971cdac3cb
  2. Registracija testavimui vyksta dviem būdais:
    1. internetu – pildant elektroninę registracijos formą. Reikalinga turėti elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis. Registracijos nuoroda: https://selfreg.myhybridlab.com/ Atsižvelgiant į galimą Karštosios linijos 1808 užimtumą, rekomenduojama greitai ir patogiai registruotis elektroniniu būdu. Pažymėtina, kad registruojantis internetu, būtina turėti galimybę prisijungti prie savo el. bankininkystės paslaugų, kad sistema galėtų saugiai patvirtinti asmens tapatybę.
    1. telefonu – Karštosios koronaviruso linijos numeriu – 1808.
  3. Antigenų tyrimas atliekamas tik mobiliajame punkte. Neturintys galimybių savarankiškai atvykti į testavimo punktą, gali iš anksto užsisakyti pavėžėjimo paslaugą tel. Nr. 8 5 211 2555.
  4. Atlikus periodinį profilaktinį tyrimą, asmenys gaus bendrą SMS pranešimą, kuris kvies e sveikata puslapyje pasitikrinti informaciją apie tyrimo rezultatą – tiek apie neigiamą, tiek apie teigiamą tyrimo rezultatą. Tyrimo atsakymą galima sužinoti dviem būdais:
    1. prisijungus adresu – esveikata
    2. pasitikrinti puslapyje – https://1808.lt/ (paspaudus ikoną ir suvedus tyrimo registracijos numerį bei telefono numerį).

Rekomenduojame vakcinuotis darbuotojams ir abiturientams.

Registracija vyksta https://vilnius-vac.myhybridlab.com/selfregister/vaccine

Ugdymo-procesas_05-10

Ministrės-įsakymas-dėl-gegužės-3