Primename, kad pagal naują izoliacijos tvarką izoliuotis turi mokiniai, kurių šeimos nariai serga, išimtys tvarkoje taip pat nurodomos. Naująją tvarką rasite čia: Atnaujinta izoliacijos tvarka visuomenei: izoliuotis turės tik turėję sąlytį su kartu gyvenančiu asmeniu, sergančiu COVID-19 | Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos (lrv.lt)

Taip pat informuojame Jus, kad pagal galiojančius dokumentus gimnazija turi teisę priimti sprendimą dėl nuotolinio mokymo skyrimo mokiniams, kai klasėje ar įstaigoje daugiau kaip 20 proc. mokinių ir darbuotojų serga: V-2273 Dėl infekcijų plitimą ribojančio režimo švietimo teikėjuose, įgyvendinančiuose priešmokyklinio ir… (lrs.lt)

Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad gimnazijoje imamasi visų įmanomų priemonių, kad situacija neblogėtų: nuolat testuojame mokinius, raginame juos teisingai dėvėti veido kaukes, nuolat dezinfekuoti rankas, į gimnaziją įeiti ir išeiti pro skirtingas duris, dezinfekuojame paviršius, durų rankenas, patalpas nuolat vėdiname. Greituosius testus išduodame penktadieniais, kad mokiniai galėtų juos atlikti sekmadienį. Klasėse, kuriose greitieji antigeno testai būna teigiami, mokiniai testuojami dažniau nei numatyta algoritmuose, taip siekiame užkirsti kelią viruso plitimui.

Labai prašome ir Jūsų, kad neleistumėte eiti vaikams į gimnaziją, jeigu jaučia bent kokius peršalimo požymius, taip pat paraginkite juos testuotis.

Gimnazijos mokytojai yra pasirengę mokiniams tiek užduotis siųsti, tiek jungti į pamokas nuotoliniu būdu, todėl tikrai svarbiausia šiandien – Jūsų vaiko saugumas.

Informaciją nuolat atnaujiname, sekite TAMO!