Jovile Rackevičiūte, sveikiname ir didžiuojamės!!!
Jaunojo sportininko pavyzdžiu bendraamžiams buvo išrinkta ir apdovanota Jovilė Rackevičiūtė. 17-metė lengvaatletė savo laisvalaikį jau trejus metus savanoriaudama skiria specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems vaikams ir juos supažindina su lengvąja atletika.
2021 m. rugpjūtį vykusioje Lietuvos triračių sporto asociacijos vasaros stovykloje, Jovilė rūpinosi stovyklaujančių vaikų sportiniu ir kūrybiniu užimtumu: vedė rytines mankštas, mokė vaikus saugaus elgesio prie ežero, įtraukė juos į edukacinius žaidimus, o sporto renginiuose asistavo ir padėjo žmonėms, judantiems neįgaliojo vežimėliuose.
„Jau nuo 5 klasės svajoju tapti trenere, todėl vos gavusi pasiūlymą savanoriaujant dirbti su specialiųjų poreikių vaikais nei kiek neišsigandau ir ėmiausi šios veiklos. Nesitikėjau, kad savanoriavimas man atneš tiek džiaugsmo – man be galo malonu vaikučiams padėti ir matyti jų šypsenas bei kaip jie tobulėja. Jaučiu didelę prasmę savo veikloje ir manau, kad visi turime padėti vienas kitam kuo galime”, – kalbėjo J. Rackevičiūtė.