Po sunkių PUPP savaičių gimnazijos antrokai, lydimi klasių auklėtojų Linos ir Ramutės, penktadienį turėjo progą pailsėti!
Mokiniai skubėjo į legendinį didžiausią populiariosios kultūros renginį Vilniuje „Comic Con Baltics“, kuris sujungia pajėgas su vaizdo žaidimų konventu „GameOn“.
Čia galima išvysti žinomus pasaulinių TV ir kino projektų aktorius, jų kūrėjus, šiuolaikinius menininkus, komiksų bei originalių kostiumų kūrėjus, fotografijų erdves iš kino studijų.
„GameOn“ kompiuterinių žaidimų erdvėje mokiniai žaidė naujausius ir jau legendomis tapusius kompiuterinius žaidimus bei susipažino su įvairiomis technologijomis: nuo inovatyvių sprendimų iki geriausios kompiuterinės įrangos, nuo virtualios realybės iki naujausių indie tipo žaidimų. Mokiniai stebėjo bei dalyvavo e-sporto turnyruose, įsitraukė į parodomuosius mačus su žinomiausiomis Lietuvos pramogų pasaulio asmenybėmis, dalyvavo žaidimų konferencijose. Antrokai turėjo galimybę pamatyti naujausių kino filmų pristatymus ir išskirtines, dar niekur kitur nerodytas, ištraukas. Čia taip pat vyksta didžiausias Baltijos šalyse cosplay konkursas, tad gyvai matė kostiumus iš filmų, kompiuterinių žaidimų ir anime. Vyko ne tik žaidimai: NATO kariai atsivežė stambiąją karo techniką, vaikinai išbandė karo amuniciją ir sėdėjo prie sąjungininkų tanko „Leopard“ valdymo pulto.
Smagi įspūdžių diena, puikiai nuteikianti artėjančiam savaitgaliui!
Programa finansuojama Kultūros paso lėšomis.