Prasidėjus mokslo metams gimnazistai aktyviai ieško prasmingos veiklos. Norint tapti savanoriu, būtinos dvi sąlygos: asmuo turi būti apsisprendęs skirti savo laiką visuomenei ir jos reikmėms, nesitikint jokio piniginio atlygio, ir antroji – asmuo turi atrasti kitą asmenį ar organizaciją, kuriai reikalinga savanorio pagalba.
Aštuntas ruduo, kai gimnazijos mokiniai lanko vienišus senolius, gyvenančius šalia gimnazijos. Visus mokslo metus, tris kartus per savaitę neša šiltą maistą, skiria laiką bendravimui, padeda buityje. Kiekvienais metais apie 20 mokinių įgyja nerealios patirties, padėdami kitiems, teigia gimnazijos socialinė pedagogė Vilma Šikšnienė, kuri konsultuoja bendravimo klausimais ir organizuoja mokinių prasmingą veiklą.
Trečias ruduo, kai mokiniai padeda akliesiems „skaityti“ nuotraukas. Tai alternatyvaus teksto (Alt text) rašymas pagal duotas nuotraukas, kad būtų geriau suprantamas puslapio vaizdas regėjimo negalią turintiems vartotojams, naudojantiems ekrano skaitytuvus. Žmonėms neturintiems regėjimo negalios atrodo, kas čia tokio, kam tas nuotraukas taip smulkiai aprašyti, tai kelią net šypsnį, bet akliesiems tai labai svarbu.
Džiaugiamės bendradabiavimu su Maltos ordino „Maistas ant ratų“, Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato darbuotojais ir savo drąsiais, nuoširdžiais gimnazistais.