Informacija apie nuotolinį mokymą(si) karantino metu

  1. Informacija parengta vadovaujantis Gimnazijos nuotolinio mokymo(si) tvarka.
  2. Nuotolinio mokymo pradžia: 2020-03-30 d. (pirmadienis).
  3. Pamokos vyksta pagal galiojantį pamokų tvarkaraštį ir galiojantį pamokų laiką.
  4. Pagrindinė nuotolinio mokymo(si) platforma – Moodle. Papildomos nuotoliniam mokymui(si) naudojamos priemonės – MS Office 365, ZOOM, Facebook Messenger, Hangout, Eduka, Egzaminatorius bei kitas skaitmeninis ugdymo(si) turinys. Kiti informacijos perdavimo būdai ir formos gali būti naudojami atskiru mokytojo ir mokinių susitarimu. 
  5. El. dienynas TAMO (toliau – TAMO) naudojamas ugdymo apskaitai tvarkyti ir informacijai skelbti. 
  6. Mokytojai privalo TAMO iš anksto skelbti informaciją apie būsimą pamoką, o mokiniai privalo kas dieną, iš anksto pasitikrinti informaciją ir jei mokytojas:
    1. nurodė, prisijungti su savo įrenginiu (kompiuteriu, planšete, mobiliuoju telefonu) pagal galiojantį tvarkaraštį mokytojo iš anksto nurodytoje sistemoje/platformoje, 
    2. pateikė užduotis, jas atlikti vadovaujantis mokytojo nurodymais (iki kada, kaip atlikti).
  7. Mokiniai laiku atlieka mokytojų paskirtas užduotis, nuolat kontaktuoja ir konsultuojasi su dalykų mokytojais TAMO aplinkoje ar kitu sutartu būdu.
  8. Mokytojus, mokinius, mokinių tėvus ar globėjus technologijų naudojimo klausimais konsultuoja:
  9. Švietimo pagalbos specialistai (socialinis pedagogas, psichologas) bendradarbiauja su dalykų mokytojais, klasių vadovais, konsultuoja mokinius ir jų tėvus per TAMO, telefonu ir kitomis prieinamomis priemonėmis.  
  10. Mokytojai ir mokiniai laikosi etikos principų ir asmens duomenų teisinės apsaugos reikalavimų. Mokiniai neįrašinėja, neplatina mokytojų realiu laiku vedamų pamokų, konsultacijų įrašų, neperduoda suteiktų prisijungimų tretiesiems asmenims. 
  11. Informacija nuolat atnaujinama gimnazijos internetinėje svetainėje: www.basanaviciaus.vilnius.lm.lt