Kovo 11-osios išvakarėse gimnazijos 3-4 kl. mokiniai ir mokytojai buvo pakviesti susiburti ir pasiklausyti, pamatyti, pajausti vienos žymiausių XX a. lietuvių poečių Salomėja Nėries dienoraščių ir poezijos.

Literatūros – teatro pamoką vedė Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorė ir režisierė Birutė Mar, kuri pristatė ir parodė monospektaklį „Poetė“, sukurtą S. Nėries dienoraščių ir kūrybos motyvais. Poetės S. Nėries gyvenimo ir kūrybos kelias atspindi skaudžiausius Lietuvos istorijos puslapius – jos netiesioginis prisidėjimas prie Lietuvos okupacijos ir ideologinės poezijos kūrimas karo metais šiandien skatina žmones dvejopai žvelgti į šią talentingą asmenybę.

Birutė Mar už S. Nėries vaidmens sukūrimą apdovanota tarptautiniame teatro festivalyje „Ommadrama“ Estijoje bei pelnė geriausios aktorės apdovanojimą tarptautiniame monospektaklių festivalyje „Vidlunia“ Kijeve. Spektaklio POETĖ forma – savitas S. Nėries teismas, kuriame garso įrašuose skamba jos kaltintojų ir gynėjų balsai, o aktorės perteikiami Salomėjos „atsakymai“ – tai fragmentai iš jos dienoraščio, eilėmis išsakyti išgyvenimai.