Gerb. Fausta,
atkeliauja didžiosios metų šventės. Jos įkvepia vilties pradėti naujus ir tęsti jau pradėtus prasmingus darbus.
Metų sandūra – taip pat ir atskaitos taškas. Todėl džiaugdamasis, kad šiais mokslo metais galime bendrauti su Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazijos mokiniais, noriu apžvelgti jau nuveiktus darbus. Per pirmąjį šių mokslo metų pusmetį bendromis jėgomis mums pavyko pasiekti puikių rezultatų.
Mokslo metus pradėjome nuo mūsų Priėmimo skyriaus darbuotojo vizito į Jūsų gimnaziją. Susitikime buvo aptarti metų planai, įsigilinta į mokytojų ir moksleivių siūlymus. Tikime, kad susitikimas padėjo tvirtą pagrindą visų mokslo metų veikloms.
ISM Verslo klasė kasmet auga, šiemet drauge su Jumis žengėme jau į trečiąjį projekto sezoną. Tikslas nesikeičia – pasitelkę inovatyvius mokymo būdus, siekiame prisidėti stiprinant moksleivių ekonomikos, verslumo, finansinio raštingumo žinias, kūrybinį ir kritinį mąstymą. Su projekte dalyvaujančiais mokiniais spalio 19 dieną organizavome pirmąją Verslo klasės pamoką. ISM universiteto alumni Odeta Valiuškytė-Jacė vedė pamoką tema „Novatoriškos technologijos rinkodaroje: kur ir kaip reklamą matysime ateityje“
Taip pat su ekonomikos mokytoja pasidalinome mokomąja medžiaga, skirta Verslo klasės projekto dalyviams. Lapkritį Ekonomikos ir politikos studijų programos vadovas dr. Vincentas Vobolevičius kalbėjo apie politikos taisykles ir politinių institucijų formavimą. Gruodžio mėnesį dovanojome mokiniams kalėdinę dovaną – mūsų universiteto alumno Tomo Šiurnos interaktyvią pamoką, kurioje mokiniai sužinojo apie Simono Sinekos „Aukso rato“ modelį ir išmoko patys jį sudaryti, remdamiesi pasirinktos įmonės vizija, misija bei tikslu.
Dar vienas produktyvus susitikimas su 12 klasės mokiniais įvyko lapkričio 19 dieną. Tądien kalbėjome apie studijų kryptis bei programas ISM universitete.
Šis pusmetis pažymėtas prasmingais susitikimais ir iniciatyvomis, o artėjantys 2023 metai žada naujų veiklų. Netrukus po Naujųjų kviesime mokinius susitikti mūsų naujuose namuose – Gedimino prospekte įsikūrusiame ISM Vadybos ir ekonomikos universitete. Nekantriai laukiu susitikimo ir su Jumis, gerb. Fausta, Lietuvos švietimo lyderių konferencijoje. Planuojame ją surengti kovo mėnesį, detalią informaciją pranešiu netrukus.
Noriu priminti, kad nuo sausio 1 dienos prasideda ISM išankstinis priėmimas. Abiturientai, pateikę stojimo paraiškas išankstinio priėmimo metu, turi gerokai didesnę galimybę gauti įvairias studijų stipendijas. Taip pat išankstiniame priėmime dalyvaujančius abiturientus kviesime į karjeros mugę susitikti su mūsų partneriais – Lietuvos verslo įmonėmis. Visus mokinius, besidominčius studijomis ISM universitete, kviečiame registruotis į nemokamą asmeninę studijų konsultaciją ČIA. Būčiau dėkingas, jei šia informacija pasidalintumėte su savo gimnazijos bendruomene.
Noriu padėkoti Jums už tvirtą partnerystę, tikiu, jog 2023 metais turėsime puikių progų ją toliau stiprinti.
Šviesių žiemos švenčių, sėkmingų artėjančių Naujųjų metų!
Dr. Dalius Misiūnas
ISM universiteto rektorius