Metams artėjant į pabaigą, norisi pasidalinti mokinių patirtimis ir pasiekimais.
Šiemet, kaip ir kasmet, gimnazijos I-III klasių mokiniai informacinių technologijų pamokose turėjo galimybę išbandyti save ir susipažinti su įvairiomis IT populiarinimo iniciatyvomis, kurių tikslas sudominti programavimu ir skaitmeniniu raštingumu: EuropeCodeWeek, HourOfCode ir Lietuvoje 2004 m. sukurtu bei tapusiu tarptautiniu informatikos ir informatinio mąstymo konkursu BEBRAS.
„Bebro“ konkurso tikslas – atskleisti mokiniams (ir mokytojams) informatikos mokslo grožį, patraukti mokinių dėmesį, supažindinti su pagrindinėmis informatikos ir informacinių technologijų sąvokomis, jų platesniu kontekstu – konceptais, motyvuoti gilintis į modernius informatikos ir inžinerijos sprendimų priėmimo metodus. Žaismingos, suprantamai formuluojamos užduotys apima visas fundamentalias informatikos sritis, parodoma jų svarba ir dermė su kitais mokslais.
Džiaugiamės ir didžiuojamės gimnazistų pasiekimais konkurse BEBRAS – geriausiųjų 50-ukais ir 100-ukais!
  • I gimnazijos klasės:
Saulė Vaitkevičiūtė (34 vieta Vilniuje, 54 vieta Lietuvoje)
Aleksandras Učkuronis (35 vieta Vilniuje, 56 vieta Lietuvoje)
Einoras Kovalevskis (44 vieta Vilniuje, 74 vieta Lietuvoje)
  • II gimnazijos klasės
Aironas Gančiauskas (11 vieta Vilniuje, 36 vieta Lietuvoje)
  • III gimnazijos klasės
Gintaras Žukas (13 vieta Vilniuje, 41 vieta Lietuvoje)
Virgilijus Kiltinavičius (24 vieta Vilniuje, 60 vieta Lietuvoje)
Vakaris Vaitkevičius (45 vieta Vilniuje)
Sveikiname gimnazijos mokinius sėkmingai įveikusius I konkurso etapą ir linkime sėkmės visiems, patekusiems į II konkurso etapą, kuris vyks 2023 m. vasario 4 d.